Šumavský guláš

30. prosince 2010 v 18:25 | Miloslav Čeleda |  Guláše
Šumavský guláš

50 dkg hovězího masa
3 cibule
kousek slaniny
3 stroužky česneku
sklenice sterilovaných hub
1 lžíce sladké papriky
špetka chilli
1 lžička majoránky
1 lžička gulášového koření
1 kostka bujónu
trocha hladké mouky
pepř
sůl

V hrnci rozehřejeme na kostky nakrájenou slaninu, na které zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zaprášíme sladkou paprikou a chilli kořením, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, až maso vypustí šťávu. Přidáme bujón, prolisovaný česnek, majoránku, gulášové koření, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a uvaříme do měkka.

Asi uprostřed vaření přidáme do hrnce sterilované houby. Guláš nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, povaříme a podáváme. Jako vhodná příloha je houskový knedlík nebo čerstvé pečivo.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama